Rövidtávú lakáskiadás – RÓLAM

Üdvözöllek a BP-Apartments.hu – Rövidtávú lakáskiadás oldalon!

Könyves Alexandra vagyok, Budapest belvárosában menedzselek rövidtávra bérbeadó lakásokat, immáron 4 éve. Megbízóim teljes rövidtávú lakáskiadás menedzselését, vagy a bérbeadás adminisztrációs / személyes közreműködést igénylő feladatait bízzák rám, attól függően, hogy mennyire szeretnének napi szinten részt venni az apartman kiadásában.

Sokan egyedül vágnak bele az Airbnb / rövidtávú lakásbérbeadásba, ám nagyon hamar rájönnek, hogy ez nem könnyű feladat főállás mellett. Még egy apartman kezelése is egy teljes munkaidőt kívánó feladat, hiszen könyvelő, takarítócég, mosoda, adminisztrációs feladatokat ellátó személy, és házigazda is egyben az, aki erre a feladatra vállalkozik.

Egyre többen döntenek úgy, hogy menedzsment céggel dolgoznak együtt, akik teljeskörűen átvállalják ezeket a feladatokat.

Az én feladataim közé tartozik:

  • Foglalások kezelése, egyszerre akár több oldal szinkronizálása (booking.com, airbnb.com, homeaway.com)
  • Vendégekkel való kapcsolattartás érkezés előtt, közben és utólagos értékelés készítése róluk
  • 0-24 elérhetőség és igény esetén személyes segítségnyújtás a vendégek számára
  • Könyvelővel való folyamatos kapcsolattartás (számlázás, vendégkönyv kitöltés, idegenforgalmi adóbevallás készítése céljából)
  • Kulcsátadás és -átvétel, amennyiben személyes átadásban és -átvételben állapodunk meg
  • Takarítás, mosás megszervezése
  • Fogyó háztartási cikkek folyamatos beszerzése
  • Szükséges karbantartások, szerelési munkálatok megszervezése

Több éves tapasztalattal a hátam mögött, bátran kijelenthetem, hogy a rövidtávú lakáskiadás egy biztonságos befektetési mód, alacsonyabb rizikóval mint a hosszútávú.

Nagyon sok kérdés felmerül a témával kapcsolatban, így weboldalamon egy blog szekciót is létrehoztam, ahol igyekszem folyamatosan a legfrissebb információkat, felmerülő kérdéseket, jogi, adminisztrációs, illetve menedzseri tippeket átadni.

Blogbejegyzéseimért kattints: IDE

Te is szeretnéd lakásoddal a hosszútávú bérbeadás többszörösét megkeresni, de eddig nem mertél belevágni? Tanácsra lenne szükséged az induláshoz? Vagy már meglévő apartmanod teendőit szeretnéd másra bízni?

Keress bátran, dolgozzunk együtt!

Alexandra

*A blogposztjaimban szereplő információk, jogi és adminisztrációs szabályok a folyamatosan változó törvények és rendeletek miatt nem mindig naprakészek. Egyes témák a cikk megjelenése óta már nem aktuálisak, illetve módosultak. Kérlek mielőtt blog posztokban szereplő információk alapján döntenél egy adott témában, keress meg kommentben / akár privát üzenetben is. Nem vállalok felelősséget a cikkekben szereplő téves információkért vagy rendeletmódosításokból adódó változásokért.